Laboratuvarda Et Üretimi (Yapay Et)

Yapay et üretimi alanında en büyük adım, 2013 yılında atılmıştır. Dünyanın ilk “in vitro et” bazlı burgeri, Hollanda Maastricht Üniversitesi’nden Dr. Mark Post’un laboratuvarında 325 bin dolara üretilmiş ve Londra’da Riverside Stüdyoları’nda panelistler tarafından tat testi ve değerlendirme yapılmıştır.

Dana etinin laboratuvar ortamında kök hücre kullanılarak geliştirilmesi üç ay sürmüştür. Üretilen kültürlenmiş etin renksiz olduğu ve daha çok tavuk etine benzediği rapor edilmiştir. Bir kı...

Dergi yazılarını okumak için abonelik gerekmektedir!

Abone olmak için tıklayınız Giriş yapmak için tıklayınız

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle