24 Myıs 2024

 

 

 

GÜNDEM

              24 Mayıs 2024
 

A Gündem’in yeni formatıyla sizlerleyiz.
Bültenimizi e-posta, WhatsApp ve Telegram 
kanallarıyla takip edebilirsiniz.
Keyifli okumalar...

ABONELİK İÇİN TIKLAYINIZ


OKU - PAYLAŞ 
 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

Filistin’de yaşanan soykırım devam ediyor. Uluslararası kamuoyunun tepkisinin bugünlerde düşüşe geçişini izliyoruz. Acil bir şeyler yapılmalı... Sekiz farklı kategoride haftalık haber özetiniz A Gündem, hayırlı haftalar diler...

Ayet-i Kerime

Nerede olursam olayım, O beni mübarek kıldı; yaşadığım sürece bana namazı ve zekâtı emretti.
(Meryem, 31)


Hadis-i Şerif

“Malının zekâtını verdiğin zaman, üzerine gereken borcunu (fakirlerin sendeki hakkını) ödemiş olursun.
(Tirmizi)


Nükte

Zekât, muhtâca verilecek verginin asgarîsidir. Kâmil îmân sâhibleri, servetlerini, sadaka, infâk ve îsâr ile tezyîn ederler.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

Siyonist rejimin 7 Ekim’den beri yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 35 bin 647’ye yükseldi.

[Hamas'tan ABD'ye uyarı]

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri ABD'nin Gazze'de yüzer liman inşa etmeye yönelik planına dair, bunu bir tür işgal sayacaklarını söyledi.

[Avrupa’da tarihi dönemeç]

Norveç, İspanya ve İrlanda Filistin’i devlet olarak tanıdıklarını açıkladı.

[Gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek]

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hamas, Gazze'de Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor. Bu terör devleti, eğer durdurulmazsa 'vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek.”


[İran, Cumhurbaşkanı Reisi'nin mateminde]

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, ardında bir çok soru işareti bıraktı. İlk göstergeler kazayı işaret etse de tüm ihtimaller masada.

[Cenazeye üst düzey katılım sağlandı]

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için bugün Tahran'da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

[Ermenistan’dan soykırım çıkışı ]

Ermeniler, Türkiye'nin "Ermenilere soykırım" yapmadığını Başbakan düzeyinde kabul etti. Ermenistan Lideri Paşinyan: "Bu konu, Türkiye - Ermenistan ilişkileri bozulsun diye SSCB tarafından uyduruldu."


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[“Allah'ın rızasını arıyorum“ demişti...]

“Allah'ın rızasını arıyorum” sözleriyle gönüllere seslenen, "Ayakkabı tamircisiyim ama gönüllerin de tamircisi olmak istiyorum” diyen Turgut Kılıç, İyilik Ödülü'ne layık görüldü.

[İBB’nin Roma gezisi tartışılıyor]

İBB’nin Roma’ya götürdüğü gazeteciler üzerinden başlıyan tartışmada muhalif kesim birbirine düştü.

[Dünya AKINCI‘yı canlı izledi]

Akıncı‘nın gökyüzünde kaldığı anları canlı yayınlayan AA‘nın görüntüleri 6.1 milyon izlendi.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[Bakan Şimşek’ten borsa uyarısı]

Finansal Okuryazarlık Platformu'nun tanıtımında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Algı bu yönde olabilir ama borsa oyun alanı değil" dedi.

[Fitch'ten Türk bankaları açıklaması]

Fitch Ratings, Türk bankalarının borçlanma kağıdı ihraçlarındaki artışın yatırımcı güveninin toparlandığına işaret ettiğini açıkladı.

[İngiltere'de enflasyon 3 yılın dibinde]

Enerji fiyatlarının daha da soğumasıyla birlikte İngiltere'nin yıllık enflasyon oranı Nisan ayında neredeyse üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

[Tüketiciyi aldatan reklamlara ceza]

Reklam Kurulu, yılın ilk 5 ayında aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar nedeniyle işletmelere 107 milyon 883 bin 569 lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.


Kültür • Sanat

portre

[Ayasofya'nın zengin tarihine ışık tutuyor]

Sultanahmet Meydanı'ndaki Defter-i Hakani Nezareti binasında bulunan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi'nde Ayasofya'nın 1700 yıllık tarihi görsel bir şölenle yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşuyor.

[Evliya Çelebi Google Maps‘te]

Mustafa Başaran isimli vatandaş, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nin seyahatname ciltlerinde geçen bir çok yeri Google Maps'de işaretledi.

[Cannes’da Filistin rüzgarı]

77. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nin kırmızı halısında verilen Filistin mesajlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor.


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[Reisi’nin yerini AKINCI buldu]

İran Cumhurbaşkanı Reisi‘nin düşen helikopterinin enkazını bulan Akıncı‘yı anlatan Selçuk Bayraktar, “Türkiye adına tüm dünyaya örnek bir operasyon olduğunu düşünüyorum.“ diye konuştu.

[Kaza tespit tutanağı artık e-Devlet'te]

e-Devlet mobil uygulaması üzerinden artık trafik kazalarının ardından tutanak oluşturmak daha kolay hale geldi. Sürücüler, matbu evraka gerek kalmadan cep telefonlarından tutanak oluşturabilecek.

[X, Türkiye'de temsilcilik açtı]

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilcilik açtığını açıkladı. Uraloğlu, "X temsilcilik açmasaydı bant daraltma cezasıyla karşı karşıya kalacaktı" dedi.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Aile ve kültürümüzle ayaktayız]

İstanbul Aile Vakfı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleşen sempozyumdan güçlü bir ses çıktı: ‘Ortak değerler, aile ve kültürümüzle ayaktayız’

[Doğum hızı 1965'ten beri en düşük seviyede]

Önceki yıl 1 milyon 35 bin 795 olan canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl 958 bin 408 oldu. Canlı doğum sayısı 58 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşirken toplam doğurganlık hızı 1,51 ile nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,10'un altında kaldı.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Fedakarlık bayramına siz de katılın]

Kurbanlarınız vesilesiyle, dünyanın dört bir köşesindeki mazlum, mağdur ve muhtaç gönüllere Hüdayi Vakfı aracılığıyla ulaşın!

[İyilik Ödülleri sahiplerini buldu]

Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini buldu.

[Gülüşüne Kurban]

Yetim Vakfı, 2024 yılı kurban çalışmalarına ''Gülüşüne Kurban'' diyerek başladı.


Derin Okuma

Derin Okuma

[Kampüs protestolarının ifşa ettiği değerler aşınımı]

ABD kampüsleri kaynıyor. Onlarca eyalet ve aralarında elit okullar olarak bilinenlerin de olduğu yüzlerce üniversitede bir ayı aşkın bir süredir protestolar yaşanıyor. Bu protestolar, ABD'nin 7 Ekim sonrasında yaşadığı en büyük içeriden meydan okuma. Protestocular sistem karşıtları değil; aksine inandıkları sistemin doğru çalışmadığını, kendi değerlerine ihanet ettiğini savunan kişiler.

[İran’ı sarsan helikopter kazası]

Meclis seçimlerini henüz atlatmış olan İran’da 50 gün içinde yeni bir seçim göreceğiz ve bu sırada boşalan görevler vekaleten başka isimler tarafından devralınacak.

[Bir yumuşak güç olarak Akıncı]

Türkiye'nin sözlüğünde savunma, askeri ve ileri teknolojik araçlar yalnızca sert güç uygulamaları olarak değil aynı zamanda diplomatik, siyasi, ekonomik ve insani cazibe araçları olarak hizmet ediyor.

[Reisi'nin ölümü üzerine mantıklı şüpheler]

İnsanların siyasilerin ölümünün ardında farklı bir neden araması, gerçeklerin kamuoyundan gizlendiğine ilişkin toplumda var olan güçlü inançtan kaynaklanıyor. Reisi'nin ölümünden sonra da bu arayışta üç şüphe öne çıktı.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: