Gündem - 128

 

 

 

GÜNDEM

              14 Haziran 2024
 

A Gündem’in yeni formatıyla sizlerleyiz.
Bültenimizi e-posta, WhatsApp ve Telegram 
kanallarıyla takip edebilirsiniz.
Keyifli okumalar...

ABONELİK İÇİN TIKLAYINIZ


OKU - PAYLAŞ 
 

Selamunaleyküm, hayırlı cumalar…

Yine bir bayrama buruk şekilde erişiyoruz. Gazze’de insanlık sessiz, Gazze’de mazlumlar çaresiz... A Gündem olarak, bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, İslam âlemine hayırlar getirmesini, nice bayramlara sağlık, afiyet ve bereketle tekrar kavuşmayı niyaz ederiz...

Ayet-i Kerime

Rabbin için namaz kıl ve (kurban) kes!
(Al-i İmran, 92)


Hadis-i Şerif

Kim imkânı olduğu hâlde kurban kesmezse, bizim mescidimize yaklaşmasın!
(İbn-i Mace)


Nükte

Kurban bayramı bir fedakârlığın bayramıdır.
(Osman Nuri Topbaş)

Haberler

Gündem Haberleri

Siyonist İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı 37 bin 202’ye, yaralı sayısı ise 84 bin 932'ye yükseldi.

[Hamas cevabını Mısır ve Katar'a iletti]

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki ateşkes önerisine ilişkin cevabını Mısır ve Katar'a iletti.

[İsrail artık kara listede]

Birleşmiş Milletler, İsrail ordusu ve güvenlik güçlerini, çatışma bölgelerinde çocuklara zarar verenler "kara listesine" aldı.

[Erdoğan’dan yoğun Gazze diplomasisi]

Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinin Filistin'i tanıdığı, AP seçiminde aşırı sağın yükselişe geçtiği bir süreçte yoğun diplomasi trafiğine hız veriyor.


[Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezinde]

Siyasette gözlerin çevrildiği iade-i ziyaret gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl sonra CHP’yi ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider, genel merkez önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve Özel’in görüşmesi 1,5 saat sürdü.

[Hafta boyunca temaslar devam etti]

Haftabaşında Meral Akşener’i kabul eden Erdoğan, CHP Genel Merkezi ziyareti sonrası öldürülen Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ailesini kabul etti.

[Ayasofya’da hafızlar için icazet töreni]

Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu, Ayasofya'da hafızlar için icazet töreni düzenledi. Törende Gazze konulu cuma hutbesini ortaokul öğrencisi 4 farklı dilde okudu.

[Avrupa’da büyük sarsıntı: Aşırı sağ!]

AP seçimleri kıta politikasında sarsıntıya sebep oldu. Birçok büyük ülkede aşırı sağın kazanımlar elde ettiği seçimlerin ilk ve en çarpıcı sonuçlarından biri Fransa’da erken seçim kararı oldu.

[Sudan’da iç savaş şiddetleniyor]

Sudan'da 30 yıl süren Ömer el Beşir iktidarının halk ayaklanmasıyla devrilmesi sonrası sivillerin katılımıyla oluşturulan hükümete karşı ortak darbe yapan ordu ve HDK arasındaki güç mücadelesi 1 yıldan fazla süredir sürerken, çatışmalar son bir haftada şiddetlenerek artıyor.


TÜRKİYE SOSYAL MEDYADA NE KONUŞUYOR?

sosyalmedya

[Hız kesmeden boykota devam...]

İsrail’e destek veren temizlik markalarını boykot eden video gündem oldu.

[Endonezyalı hacılar dünya gündeminde]

Endonezyalı hacılar Suudi Arabistan havaalanına vardıktan sonra 'Salatullah Selamullah alâ Taha' neşidini söylüyor.

[Kuduz vakalarında artış sürüyor]

Sokak köpekleriyle ilgili çalışmalar sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz vakalarında artışın sürdüğünü açıkladı.


Ekonomi • Finans

ekonomi

[En çok konut ve kiraya para harcıyoruz]

TÜİK’in Hanehalkı Bütçe Araştırmasının 2023 sonuçlarına göre hanehalkının tüketim harcamalarında en büyük yeri yüzde 23,9 ile konu ve kira harcamaları alırken, yüzde 21,9 ile ulaştırma harcamaları, yüzde 20,6 ile gıda ve içecek harcamaları takip etti.

[Yeni banknotlar mı geliyor?]

İhracat İklimi Endeksi, Mayıs 2024'te 52,8'e yükselerek Nisan 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Türk imalat sektörünün ihracat iklimindeki olumlu seyir Mayıs'ta hızlanarak devam etti ve iyileşme son bir yıldan uzun sürenin en yüksek oranında gerçekleşti.

[Fed faiz oranını sabit tuttu]

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.


Kültür • Sanat

portre

[Gazanfer Ağa Yaz Kampı Başlıyor]

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde hizmet veren Gazanfer Ağa Medresesi Eğitim ve Kültür Merkezi bu yıl yine alanında uzman eğitimciler ile birbirinden kıymetli yaz programlarıyla öğrencilerini bekliyor.

[30 sinema projesine 141,5 milyon liralık destek]

Kültür ve Turizm Bakanlığı "uzun metraj" ve "çekim sonrası" türlerindeki 30 projeye toplam 141 milyon 500 bin lira destek sağladı.

Sezai Karakoç’un kaleminden:

Kurban...


Teknoloji • Dijital Dünya

teknoloji

[Türkiye'nin ikinci astronotu ülkeye döndü]

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Türk Uzay Bilim Misyonu kapsamında gerçekleştirdiği "Yörünge Altı Araştırma Uçuşu" sonrası Türkiye'ye döndü.

[Yapay zeka farkı: Apple, Microsoft'u geçti]

ABD'li teknoloji devlerinden Apple, yeni yapay zeka hamlelerini duyurmasının ardından Microsoft'un piyasa değerini aşarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu.

[İnternet tarifesine zam geliyor]

Türk Telekom, toptan internet tarifesine zam yapılacağını duyurdu. Zamlar, 1 Temmuz 2024'ten itibaren uygulamaya girecek. En düşük taahhütsüz ve limitsiz internet paketi olan "12 Mbps’ye kadar" internet paketinin fiyatı 650 TL’den 755 TL’ye yükselecek.


Aile • Sağlık

Aile & Sağlık

[Elektronik sigaraya müsaade edilmeyecek]

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sigaranın bütün zararlarına rağmen tütün endüstrisi büyümeye devam ediyor. Elektronik sigaraya müsaade etmeyeceğiz.

[Tetkiklere de onaylı randevu sistemi geliyor]

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

[Alarm veriliyor: Demografik kriz kapıda]

Doğurganlık hızında yaşanan düşüş ve söz konusu durumun tehlikeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Aile Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Üner Karabıyık, doğurganlığın azalmasının insanlığın varoluşuna yönelik tehdit olduğunu dile getirdi.


Gönüllü Haberler

Gönüllü Haberler

[Kurban Gözlemcileri yola çıktı...]

Hüdayi Vakfı’nın bu yıl Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda yaklaşık 40 ülkeye gerçekleştireceği kurban organizasyonu için görevlendirilen 100'e yakın kurban gözlemcimiz, uzakları yakın etmek için yola çıktı.

[Kurbanımı nasıl bağışlarım?]

Kurbanlarınız vesilesiyle, dünyanın dört bir köşesindeki mazlum, mağdur ve muhtaç gönüllere ulaşın!

[Gazza kontenjanı doldu]

Hüdayi Vakfının Gazze‘de yürüteceği kurban kampanyasında kontenjanlar doldu. Ayrıca 1000 aileye nakdi yardım ulaştırıldı.


Derin Okuma

Derin Okuma

[Macron Fransızlara ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için tüm kozlarını oynayacak]

Bana göre Macron, tıpkı Napolyon gibi büyük riskler alarak ya topyekün zafer ya da topyekün yenilgiyle sonuçlanacak bir siyasi savaş kararı aldı.

[Avrupa’nın hasta adamı: Avrupa Birliği]

Avrupa savaşa hazırlanmıyor, zaten savaş uzun süredir Avrupa’nın içerisinde. Şimdi ise hasta adamın tepki verme ve adapte olma zamanı. Seçim sonuçları ise Avrupa’nın adapte olmaktan öte yalnızca savrulduğunu gösteriyor…

[Fidan'ın Çin ziyaretinin kodları]

Çin'in Filistin konusundaki tutumunu ve uluslararası konferans önerisini memnuniyetle karşılayan Fidan aslında Türkiye'nin bu konudaki tutarlı ve istikrarlı hassasiyetine de dikkat çekmiş oldu.

[Avrupa’da sağın yükselişi ve Amerikan başkanlık seçimleri]

Parlamento çoğunluğunu oluşturan Avrupa Birliği yanlısı gruplar arasında en büyük kaybı liberaller ve yeşillerin tecrübe etmesi, önümüzdeki dönemde Avrupa’nın ister istemez sağcı politikalara daha fazla prim vermesini zorunlu kılacak.

[Halk "endişe ve korku" içinde]

AB‘nin gelecek 5 yılını belirleyecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarına AB vatandaşları bu durumla ilgili duygularını "endişe, tedirginlik, korku, üzüntü" olarak ifade ediyor.


Dua

Dua

Bir Saniye...

[Sıra Sizde]
Altınoluk ailesi olarak bu bülteni sizler için her hafta titizlikle hazırlamaya gayret ediyoruz, okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Siz de aşağıdaki bağlantıyı çevrenizle paylaşabilir, sevdiklerinizin Altınoluk gündeminden haberdar olmasına vesile olabilirsiniz.
https://www.altinoluk.com.tr/gundem-abonelik

Bu e-postayı Altınoluk bültenlerine kayıt olmak için yolladık. İsteğiniz dışında e-posta görüşmelerinden bizi bilgilendirebilirsiniz. Geri bildirimlerinizi ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Altınoluk

TWİTTER | İNSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE

İkitelli Osb. Mh. Atatürk Bulv. Haseyad 1. Kısım No : 60 / 3C, Başakşehir / İstanbul

© Altınoluk Dergisi | 1986 - 2022 altinoluk.com.tr
Sitede yer alan yazıları kaynak olarak yayınlayabilirsiniz. Her hakkı saklıdır.

KÜNYE | İLETİŞİM

ALTINOLUK GÜNDEM ABONELİĞİNDEN ÇIK 

 

PAYLAŞ: